Drømmen, turen og mange erfaringer rigere

I sommeren 2020 startede vi på realiseringen af en stor drøm. Drømmen om den store lange sejltur fra Danmark til Caribien og hjem igen.

Det faste hold ombord var Claus (far og skipper), Stefan og Mikkel. Resten af familien samt forskellige venner, var med på en del af turen.

Vi har de seneste 10 år haft to forskellige både, som vi har brugt til tur og kapsejlads, men til en langtur skulle vi have en anden båd. I august 2019 købte vi en 12 år gammel Dufour 425 GL, der netop var vendt hjem fra langtur. Vi havde således 11 måneder til at klargøre båden og lære den at kende.

Vores tur var den traditionelle Atlanterhavet rund tur. Gennem Kielerkanalen. Via Holland og Sydengland til Brest i Frankrig. Kryds af Biscayen til La Curoña i Spanien (3,5 dage på havet). Ned langs Spanien og Portugal med mange stop. Fra Lagos i Portugal til Lanzarote (4,5 dage på havet). Ca. 2 måneders sejlads blandt de Kanariske øer. Atlanterhavskryds fra Las Palmas til Saint Lucia (19,5 dage på havet). Ca. 4 måneders sejlads i Caribien. Atlanterhavskryds fra Sint Maaten til Azorerne (19 dage på havet) og derfra videre til Frankrig (9 dage på havet). Hjem gennem den Engelske kanal og Kielerkanalen.

Denne beretning opsummerer vores erfaringerne fra 12 måneders sejlads Atlanterhavet rund. De er vores personlige erfaringer med det praktiske, tekniske og sejlmæssige ved at sejle en lang tur ud over de store oceaner. Vi er ikke eksperter. Faktisk er vi ret nye langturssejlere. Men vi kan se hvor enormt meget mere vi ved om langturssejlads nu end da vi tog af sted. Denne erfaring vil vi gerne give videre til kommende langturssejlere i en direkte og praktisk form.

Vores beskrivelser tager udgangspunkt i vores tur, vores båd og vores erfaringer. Der kan derfor være ting der er forkerte eller områder, hvor der findes bedre løsninger, end dem vi er nået frem til. Alle skal derfor vurdere de informationer vi giver her i forhold til deres egen situation.

Der er masser af gode beskrivelser om sejlads og planlægning af langturssejlads. Dem har jeg læst næsten alle sammen. Der er derfor meget jeg ikke skriver om, da det nemt kan findes bedre andre steder. Mit fokus er de erfaringer vi har gjort os i løber af vores 12 måneders tur. Altså de ting, jeg ikke bare kunne slå op i en masse bøger eller artikler.

Vores båd hedder Papaya, og Sailingpapaya er rammen om de kurser, foredrag, mm. vi laver om sejlads. Vores mål er at give mennesker den inspiration, motivation og de kompetencer der skal til, for at de tager skridtet til at begynde med at sejle eller tage ud på den store tur.

Alle er velkomne til at besøge eller kontakte os via web, facebook, instagram eller mail.

Med sejlerhilsen,

Claus Hasle

Skriv et svar

Kurv

0
image/svg+xml

Din kurv er tom :(

Fortsæt shopping